Wat is Çigköfte?

Çigköfte is een Turks gerecht uit het Zuid-Oosten van Turkije. Dit gerecht kent een geschiedenis van duizenden jaren oud. Het behoort tot de oudste recepten uit het geschiedenis rijke Turkije. Çigköfte betekent letterlijk; rauwe köfte. Dit gerecht wordt van oorsprong gemaakt van rauw vlees, bulgur, speciale kruiden en specerijen.

Bij Muro serveren wij u de vegetarische variant. Doormiddel van onze speciale samenstelling van kruiden en specerijen hebben wij de originele smaak weten te behouden. Dit gerecht wint de laatste jaren aan populariteit in het Westen van Europa in landen als Duitsland, Belgïe, Frankrijk en ook in Nederland leert men steeds meer de echte smaak uit Turkije kennen. Het gerecht çigköfte is erg voedzaam, gezond en uniek van smaak en past goed bij verschillende gelegenheden. Dit gerecht kan gegeten worden als lunch, tussendoor en als avond eten. Het gerecht wordt gegeten met verschillende soorten groenten zoals; ijsbergsla, peterselie, munt, komkommer, citroen, granaatappelsaus en vers Turks lavas brood. 

Çigköfte kan gegeten worden op de volgende manieren. Je kunt een heerlijke wrap samenstellen naar eigen smaak. Of je neemt een blad ijsbergsla, legt er de çigköfte in en besprenkelt het eventueel met citroen en/of saus. 


Vegan

Onze çigköfte is 100% vegan.

Hip & populair

Çigköfte wint erg aan populariteit en is bezig aan een sterke opmars.

7FDDDED6-B615-4CE9-ACBE-2902BB90789C

Gezond

Çigköfte is een erg voedzaam gerecht met weinig calorieën.

Dagelijks vers

Wij maken onze çigköfte dagelijks vers met de beste ingrediënten.